Tigar Kick Liga 2018./19.

Tigar liga je idejni projekt Kluba koji je nastao još 2012.godine. To je taekwondo natjecanje koje se provodi u više kola (nekoliko mjeseci) gdje se sustavno prate naši natjecatelji, zbrajaju bodovi, oslobađa djecu strasa i treme pred svoj nastup te ono najbitnije – dobro zabavi.
Iz prve generacije naših Tigrića koji su sudjelovali u Tigar Ligi izrodilo se 20-ak natjecatelja koji se i danas bave sportskom borbom.

Ležeran pristup natjecanju

Svijesni smo da se dijete nalazi pod velikim pritiskom pred svoj nastup. Osim sporske izvedbe, dijete mora normalno funkcionirati u svom školovanju, izvršavati svoje privatne obaveze, provoditi slobodno vrijeme i na kraju kvalitetno prezentirati što je naučio na svom treningu.

U trenutku približavanja natjecanja uvelike roditelji povečavaju pritisak na svoje dijete, namečući djetetu svoju volju i polet.
Roditelj bi se trebao nositi situacijom, na svoje dijete nebi trebao prenesiti euforičnu poletnost oko nastupa, jer je to nastup mladog sportaša, a ne roditelja.
Uloga roditelja u sportu je nešto sasvim drugo, čista podrška.

IMG_2557

Treneri sa svim sportašima vježbaju određene udarce, pokrete i stavove koje će  djeca koristiti prilikom svojeg prvog nastupa. Na zabavan i šaljiv način ih usmjeravaju da ono što čine zavole, kako bi kasnije kroz tu ljubav prema ovom sportu uspjeli prenijeti emociju dalje na neke nove generacije.
Iz tog razloga, treneri ne vrše pritisak da dijete nešto mora, ne nameču im obavezu ili ne povečavaju pritisak jer ga djeca već i imaju.

Djeca su kao male, slabašne i krhke biljkice koje lelujaju na vjetrovima koji oko njih pušu. Ukoliko zapuhne koji jači vjetar…
biljkica će se slomiti…a to naš cilj nije!

IMG_2106

Tigar Liga
Od 2018.godine uveli smo novost u našu Ligu. Održati će se 6.kola raspoređenih po mjesecima od studenog 2018 do travnja 2019.
Svako kolo će se održati 1x mjesečno kako bi se roditelji mogli lakše izorganizirati sa ostalim obavezama.

IMG_2525

Liga će se provesti u natjecanju u kick udarcima, te sportskoj borbi. Djeca će biti raspoređena po dobnim skupinama, po pojasevima, po visini i težini kako bi svi dobili ravnopravnog protivnika.

Pripremili smo medalje za osvajače 1-2-3-3-mjesto za svako kolo, a oni najuspješniji na kraju 6.kola biti će nagrađeni velikim peharima.

logo