Natjecateljski taekwondo

Natjecateljski programi taekwondo-a u svijetu odnose se na sve četiri discipline taekwondo-a
(borba, forme, samoobrana , lomljenja). Međutim, u svijetu pa tako i u Hrvatskoj najzastupljeniji su svakako sportska borba (kyorugi) te natjecanje u formama (Poomsae).

_MG_7504

Naši natjecatelji treniraju svakodnevno. Osim treninga u dvorani, radi se individualno sa pojedincima, zatim djeca vježbaju i kod kuće sa roditeljima (razvoj psiho stanja djeteta, razne vježbe koncentracije, razvoj komunikacije itd.).
Rezultati dovoljno govore za sebe, u proteklih nekoliko godina, Tigar Zagreb je sudjelovao na mnogo natjecanja gdje su naši članovi osvajali bodove, kao i svoje medaljice. Rezultat svega toga je i plasiranje među pra tri u ukupnom poretku, na što smo dakako ponosni kada preuzmemo pehar kao zahvalu i pohvalu za naš trud i rad.

martno-litija-open-2014 11

Taekwondo klub Tigar Zagreb provodi treninge za sportsku borbu te natjecanje u formama. Treninzi se znatno razlikuju od treninga taekwondo rekreacije, mnogo su teži, a tehnike zahtjevnije.
Formirane grupe natjecatelja se kreću između 10-15 djece pošto se puno vremena pridaje individualnom pristupu s svakim natjecateljom. Grupe natjecatelja se rade prema godištima i težinskim kategorijama.
IMG_6057

Djeca su raspodijeljena prema dobnim skupinama:
– vrtićanci (djeca od 6-9 godina))
– mlađi kadeti ( djeca od 9 – 11 godina)
– kadeti (djeca od 12 – 14 godina)
– juniori ( natjecatelji od 14 godina do 17 godina)
– seniori ( natjecatelji s navršenih 15 godina)

Taekwondo klub Tigar provodi treninge za natjecatelje u dvoranama:
1. Dvorana DUGAVE (Kamenarka 2)
2. Dvorana Caritas BREZOVICA (Brezovička cesta 96)

Za sve informacije:
trener Marko 091/536-1951
ili e-mail: tkd.tigar.zagreb@gmail.com

logo